måndag 8 juni 2009

Överstjuktan-09

Summering av resan till Överstjuktan. Vi kom upp och sjösatte båten vid 11 tiden på Fredag kväll. Slog upp tältet på andra sidan sjön. tog en liten sovmorgon då det hade regnat nästan hela natten så klockan 7 började vi lägga ut grejorna och hade inte hunnit med mer än fyra spön så högg det ordentligt en rusning först på ca 100fot så efter ca 10minuter så var fisken vid båten men på ca 50fots djup där den stod och ville inte komma upp efter ca 5minuter så lyckades vi håva en Kanadaröding på 78cm Och 6,18kg några snabba kort och sen tillbaka med fisken i vattnet för tillväxt




Vilken start på fisket ett nytt båtrekord efter en halv timmes fiske och första Kanadarödingen för Nicke. Nu började nötandet på 19h inte ett napp. Vi får skylla på vädret snö hagel och regn å en vind som snurrade runt runt då beslöt vi oss för att sova en stund och ta nya tag på söndagen.


Fick nästan direkt ett dubbelhugg där den ena släppte och kanadan som kom upp vägde ca 1kg

Åkte över samma ställe några gånger till men utan resultat men mitt på högg det på ena riggen en till kanada på 2,1kg
Vi packade ihop vid 12tiden och skulle dra upp båten men båtrampen längst upp är ca 50meter med samma branta lutning och efter några dagars regn så var gruset så löst att det inte gick att få upp båten vi fick köra upp bilen en bit och sen använda vinchen på trailern och dra upp trailern till bilen efter en timme fick vi på trailern på kulan och kunde åka hemmåt.
Lite besviken är man på att vi inte fick fler fiskar men man får vara rusigt nöjd med en så stor Kanadaröding.

2 kommentarer:

pjee5 sa...

Grym Kanandaröding!

Team Trollingman sa...

härlig fisk. ska upp till sorsele om ngra veckor och hoppas på att det blir en kanadickattack på ö-juktan.
grattis än en gång
mvh
Janne
Team Trollingman